Dunning Wastewater Lagoon

The Dunning wastewater lagoons and lift station were completely re-built as part of this project completed in 2013.  The lagoons were re-constructed with a synthetic liner to prevent excess seepage into the ground, and they were re-sized to accommodate the current average flow.  The lift station was replaced with a new system complete with back-up capacity and pumps.

The Facility Plan included televising the entire collection system to determine the locations and severity of suspected groundwater infiltration.  Several areas were found where joints in the original clay tile mains were leaking and in some instances had broken.  These areas were repaired during the project to reduce the amount of wastewater that must be pumped/treated in turn reducing the footprint of the treatment cells.

Share Tweet Pin it